Hoe het allemaal begon….  

Het begon klein - net zoals vele uiteindelijk succesvolle ondernemingen - in de kelder van zijn woning aan het Maastunnelplein te Rotterdam. Daar startte Wessel Wisse met het produceren van schroevendraaiers, beitels, zaagbeugels en andere gereedschappen terwijl Vogelesang verantwoordelijk was voor de verkoop. Het bleek een gouden combinatie.

Op 6 Oktober 1944 besloten ze dan ook samen Industriele Handelsvennootschap Vogelesang & Co. C.V. te beginnen. Ze produceerden verschillende gereedschappen waar net na de oorlog grote behoefte aan was. Dit alles gebeurde onder de merknaam WISVO, afgeleid van de namen van de oprichters. In de loop der tijd beperkte de productie zich echter tot schroevendraaiers en beitels.

Image

Groeien                                    

in 1948 overleed dhr. Wisse ten gevolge van een ongeluk. Dhr. Vogelesang nam het bedrijf over en noemde het Gereedschappenfabriek Vogelesang & Co.  Dit was het begin van een stormachtige groei: het huidige onderkomen werd al snel te klein en men verhuisde naar Bergschenhoek, om na enkele jaren wegens ruimtegebrek een fabriek aan de Ludolf de Jongstraat in Rotterdam te bouwen. 

Image

 

Later werd zelfs een tweede pand bijgebouwd aan de daarachter gelegen Abraham van Beyerenstraat. Toen ook dat te klein werd en er verderop in dezelfde straat een pand met uitbouwmogelijkheden vrij kwam, kocht Vogelesang dit. Tegenwoordig is Vogelesang & Co. een B.V. en gevestigd aan bijkans de hele Abraham van Beyerenstraat !

Image

Op bovenstaande foto kunt u zien hoe efficient de wand ingedeeld is.

In de showroom is tevens een ruimte voor een goed gesprek, temidden van onze grote passie: gereedschap!

Op www.WISVO.nl vindt u alle gegevens die u nodig hebt, overzichtelijk gebracht, geniet van een presentatie van ons volledige leveringspakket.

Bezoek eens onze UNIOR-website : www.UNIOR.nl 

Partners

Vogelesang & Co. b.v. helpt u graag uw omzet te verhogen. Dat doen wij door mee te denken over de presentatie van de artikelen en de indeling van uw kostbare schapruimte. De artikelen zijn voorzien van een duidelijk instructie en EAN-code. U kunt uw orders natuurlijk met uw leespen naar ons overseinen, daarvoor kunt u een speciaal nummer aanvragen.

Promotie

Met grote regelmaat worden uit het WISVO-profi-tools pakket enkele gereedschappen naar voren geschoven waarmee u een pakkende promotie kunt doen.